ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИТЕ – направете го по правилния начин, съветва Д-р Стефан Димчев

Избелването на зъбите може да ви помогне не само да се сдобиете със сияйна усмивка, но също така и да се отървете от някои оцветявания и петна по зъбите. Помолихме  д-р Стефан Димчев от клиника „Димчеви Дентал“ да ни разкаже повече за избелването на зъбите:

„Това е козметична процедура, при която свободните радикали на кислорода от активни вещества (най-често карбамидпероксид, хидроксипероксид) осъществяват окисляване, а с това и обезцветяването на различни наслагвания в емайла на зъбите. Това връща белия цвят на зъбите. Искам да подчертая, че избелващите агенти не разрушават по никакъв начин зъбния емайл, а само извличат органичните оцветители от емайла и дентина. Това по никакъв начин не нарушава структурата на зъба, особено ако се спазват инструкциите!“.

Преди да се подложите на процедура за избелване, трябва да знаете, че ако имате коронки, мостове, фасети и обтурации, те няма да променят своя цвят напомня д-р Стефан Димчев и допълва, че след като избелването приключи, ще се наложи тяхната подмяна, за да може те да станат с новия цвят на зъбите ви. Добре е да знаете, че жълтеникаво оцветените зъби се избелват най-лесно, а сивкаво оцветените най-трудно.

При клиничното избелване на зъбите се използват агенти с много висока концентрация и това позволява да се постигне желания ефект с едно или две посещения в стоматологичния кабинет. „Процедурата започва с изолиране на устната лигавица, така че да няма риск да попадне гел върху венците или устните, като в рамките на около час няколко пъти се нанася върху зъбите избелващ гел, който в зависимост от марката – се активира по различен начин (химически или с лампа). Това избелване е подходящо в случаите, когато имаме нужда от бърз ефект.

Желателно е преди избелването на зъбите да се направи почистване на зъбния камък и зъбната плака за по-добри резултати. По време на избелването е препоръчително да се избягват храни и напитки, богати на оцветители, както и тютюнопушенето. Възможно е зъбите да станат временно по-чувствителни и понякога да се усещат като изтръпнали. След приключване на процедурите нормалната чувствителност се възстановява. При пациенти с по-чувствителни зъби в „Димчеви Дентал“ използваме допълнително средства за намаляване на чувствителността им.

Д-р Димчев съветва, че веднъж на всеки 6 до 12 месеца е желателно да се правят освежителни процедури, за да се поддържа цветът на зъбите. За още информация моля свържете се със спецалистите в „Димчеви Дентал“.
Theme Tweaker by Unreal