Виж гостуването на „Димчеви Дентал“ в „Един прекрасен ден“ по телевизия BITВодещите специалисти от „Димчеви Дентал“ Д-р Ивайло Димчев и Д-р Стефан Димчев бяха гости в сутрешното предаване „Един прекрасен ден“ по телевизия BIT. Пред водещата Каролина Братанова двамата дентални лекари разказаха историята за създаването на клиниката в град Сандански и отговориха на въпроси свързани с профилактиката, оралната хигиена и последните новости в денталната практика.

Д-р Стефан Димчев посъветва зрителите да мият зъбите си три пъти на ден, като не забравят, че най-важно е вечерното миене, тъй като много остатъци от храна и бактерии остават в устната кухина и причиняват кариеси по зъбите. „Няма точно правило колко дълго да се мият зъбите, важното е да се търкат качествено с четка и паста“, обобщи Д-р Стефан Димчев и сподели, че той мие зъбите си с ултразвукова четка, която чрез вибрации подпомага разпадането на плаката от зъбите без допълнителен натиск.


Д-р Ивайло Димчев посъветва да не се пропуска използването и на вода за уста, както и интердентални четки, които почистват много добре пространството, където механичната четка не може да достигне в устнната кухина.


Двамата дентални доктори се обединиха за приемането на флуор за детските зъби, но под строг лекарски и родителски контрол. Те споделиха и кога е най-добре да се прави запечатването на детските зъбите. „Зъбният статус при децата и подрастващите е трагичен. Ние сме включени в програма за силанизиране на детските зъби и там резултатите са много отчайващи, първо заради по-некачествената храна с която се хранят децата и след това, заради липсата на профилактика и адекватно отношение на родителите към зъбния статус на децата“, споделиха от „Димчеви Дентал“.

По време на предаването двамата специалисти показаха интересни случаи от своята практика като поставяне на корони, фасети, импланти, които са помогнали на пациентите да имат качествена и здрава усмивка. На финала на предаването Д-р Димчеви споделиха и каква е разликата между шина, снемаеми апарати и брекети и защо брекетите са толкова актуални и в какви видове могат да се намерят. От интервюто ще научите още, за избелването на зъбите и какво препоръчват от „Димчеви Дентал“.

Гледай предаването тук: https://www.youtube.com/watch?v=ndmFeL-IFb0&t=50s

 
Theme Tweaker by Unreal