Стартира силанизацията на детските зъби в клиника „Димчеви Дентал“

Клиника „Димчеви Дентал“ за поредна година е избрана да участва в безплатната кампания за силанизация на зъбите на децата. „Силантите представляват материал, който се поставя върху дъвкателната повърхност на постоянните 6-ти зъби, за да ги предпази от навлизането на бактерии, които да разрушат емайла и да причинят кариеси при децата“, сподели Д-р Стефан Димчев, който ще извършва силанизацията тази година в „Димчеви Дентал“.

Освен това силантите спират разрастването на вече появили се кариеси. Силантите са 100% ефективни и могат да редуцират кариесите до 70%. Най-подходящият период за поставянето на силанти е до две години след пробива на постоянните зъби.

Това е обикновен и безболезнен метод. Отнема само няколко минути на зъб, уверява Д-р Димчев и допълва, че силантите могат да се носят и 10 години, като системно се проверяват от стоматолог, и ако е необходимо се коригира материала.

Силантите не изискват промяна на хранителния режим, но понеже се поставят много често при деца, се препоръчва намаляване на количеството на сладките, лепкави храни ( като дъвчащи, желирани бонбони ). В клиника „Димчеви Дентал“ записването на децата за силанизация ще става чрез предваритело обаждане на тел: 09887209874  или на място в клиниката на ул.“Пере Тошев“ №2 в Сандански.
Theme Tweaker by Unreal