10 златни правила от Dimchevi Dental за правилното миене на зъбите!

1. Ако искате да имате идеално чисти и бели зъби трябва да ги миете два пъти на ден – сутрин и вечер, преди сън.

2. Намокрете с вода устата и четката за зъби.

3. След това сложете паста върху четката, като препоръчваме количеството на паста да е с големината на грахово зърно.

4. Движенията по зъбите с четката трябва да бъдат вертикални – от венеца към зъба, с измитащи движения като на метличка.

5. Започнете миенето на зъбите от долната челюст и от вътрешната страна към езика, а след това измийте и зъбите от горната челюст по същия начин. Добре е всяка челюст да се изчетка с около 30 движения.

6. Предните зъби също трябва да се мият с вертикални движения, като четката се поставя перпендикулярно на зъбната редица.

7. След това се чисти дъвкателната повърхност на зъбите (тоест горната част на зъбите). Като трябва да се направят около 10-15 движения напред и назад.

8. Накрая е добре да се направят и няколко кръгови движения по външната повърхност на зъбите.

9. След миенето на зъбите устата трябва да се изплакне много добре с вода, за да се махне пастата, по която са се залепили бактериите и зъбната плака.

10. Миенето на зъбите не трябва да е по-кратко от три минути. Общо трябва да сте извършили около 160 движения върху всяка челюст с четката за зъби.

Като специалисти на бялата и хубава усмивка ви съветваме да изплаквате устата си с вода за уста, а за малко по-мързеливите от вас препоръчваме използването на електрически четки за зъби, които са с таймер за отчитане на времето за миене.

За консултации и профилактични прегледи моля свържете се с телефоните на Dimchevi Dental  0887209874 – Д-р Стефан Димчев и 0887323253 – Д-р Ивайло Димчев.
Theme Tweaker by Unreal