Стартира кампания за безплатна силанизация на зъбите на децата от 5 до 8 години

Клиника „Димчеви дентал“ са изпълнители на Националната програма за профилактика на оралните заболявания и стартират безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на деца на възраст от 5 до 8 години. Зъбният силант е бял или прозрачен пластичен композитен материал, който се поставя върху дъвкателната повърхност на зъбите, като покрива дълбоките фисури, за да ги защити от вредното натрупване на бактерии и образуването на кариеси. Те се поставят на децата, защото са ефективни, съдържат флуор или калций, които допълнително помагат за минерализацията на зъбите и ги прави по-устойчиви на кариеси.

Денталните лекари от „Димчеви Дентал“ препоръчват силантите да се поставят веднага след като пробият постоянните зъби. Процедурата не е болезнена и отнема няколко минути. Важно е зъбът да бъде добре почистен с четка и паста, след това добре подсушен от слюнката. Следва обработка със специалнен гел, който помага на силанта да се захване по-добре и накрая се поставя. Обработва се с полимеризираща лампа!

Силантите могат да престоят в устата на детето повече от две години. Те са млечнобели на цвят и могат да се наблюдават от близо и от родителите. Силантите не се виждат, когато детето се смее или говори. „Димчеви Дентал“ имат определена квота от Националната програма за силанизация за тази година. За да се възползвате от безплатната процедура за вашите деца, моля свържете се със специалистите от „Димчеви Дентал“ за предварително записване.
Theme Tweaker by Unreal