Фотополимерни пломби – естетични и дълготрайни за вашата усмивка

В денталната практика често пациентите ни питат колко дълго ще издържат техните пломби. За съжаление няма пломба, която може да остане годна за цял живот. Колкото и добри да са използваните материали, те имат определен срок. За да се осигури по-голяма дълготрайност има няколко възможности за естетични и дълготрайни пломби. Ние в „Димчеви Дентал“ работим с фотополимер за направата на пломби.

 

Фотополимерът е естетичен, износоустойчив и лесен за работа. Тук трябва да отбележим, че материала се свива при втвърдяването и за да избегнем това правим неговото послойното нанасяне. Това пък ни позволява да използваме комбинация от различни цветове на малки порции, което допринася за постигането на максимално добри резултати. Нашите специалисти изработват перфектни пломби от фотополимер чрез използването на кофердам, с който контролират влагата около зъба, по който се работи.

„Така сме сигурни, че пациента ще получи здрава и качествена пломба“, сподели Д-р Стефан Димчев и допълни:„Когато една пломба не е добре направена това съкращава нейният живот, а последиците може да са: свиване, пропукване, задържане на плака, лош дъх, вторичен кариес и промяна на цвета. Некачествената пломба може да бъде в устата ви десет и повече години, но последствията от нея да се окажат катастрофални за самия зъб и тъканите. Некачествената или вече разрушена пломба, може да доведе до развиване на пулпит, периодонтит, образуване на киста и дори счупване на зъба.“

 


Ето защо ние в „Димчеви Дентал“ вярваме, че всеки пациент ще осъзнае, че зъбните пломби имат определен срок на годност и вечни пломби не съществуват. Препоръчваме ви редовни профилактични прегледи и смяна на пломбите още при първата поява на признаци за тяхното разрушаване или пропукване.

 

 
Theme Tweaker by Unreal