Кои са най-добрите и ефективни пасти за зъби?

Често пациентите ни питат, кои са най-добрите пасти за зъби, кои са най-щадящи, но и ефективни, както за профилактика така и за избелване.  С всеки изминал ден пастите за зъби стават все по-качествени, а тяхното разнообразние на пазара се увеличава. Има пасти които са анти-плакови ,избелващи, за чувствителни зъби и други специални пасти.  Двете групи , в които можем да разграничим пастите са,профилактични  и лечебни.


Основната функция на пастите е  да почиства добре ,като ограничава натрупването на дентална плака и зъбен камък , които са в основата на проблемите с венците и зъбите ,осигурява свеж дъх, както и допълнителен внос на флуoр.

Лечебните пасти за зъби можем да разделим на няколко групи в зависимост от заболяването. Различават се такива, които съдържат специални блокери, които предотвратяват образуването на плака по зъбите, противовъзпалителен ефект и протектиращи оралната лигавица. При чувствителни зъби се използват специфични пасти за зъби, които намаляват болковите дразнения.


Важно е да знаете, че каквато и паста за зъби да използвате, само при правилното и редовно  четкане ще видите задоволителен ефект. За повечето избелващи пасти трябва да знаете, че съдържат абразивни съставки, които при продължително използване ,предизвикват абразиране на емайла, оголване на зъбните шийки и чувствителност. В действителност тези пасти не избелват зъбите ви, а само премахват повърхностните оцветявания по емайла. При пациенти с пародонтални заболоявания, джобове, кървящи венци обикновено се препоръчват специализирани пасти с успокояващо действие ,които съдържат билков екстракт и медикамент ,които е с антибактериален ефект.


За да бъдете сигурни, че използвате най-подходящата за вас паста за зъби е необходимо да се консултирате със спциалистите от „Димчеви Дентал“.
Theme Tweaker by Unreal