Стартира кампания 2020 по силанизацията на детските зъби в „Димчеви Дентал“

Клиника „Димчеви Дентал“ отново е избрана за участник в безплатната кампанията за силанизация на първите постоянни зъби при малките на възраст от 6 до 8 години. „Силантите представляват материал, който се поставя върху дъвкателната повърхност на постоянните 6-ти зъби, за да ги предпази от навлизането на бактерии, които да разрушат емайла и да причинят кариеси при децата“, сподели Д-р Стефан Димчев и уточни, че кампанията ще продължи до 27-ми ноември 2020 година.

Освен това силантите спират разрастването на вече появили се кариеси. Силантите са 100% ефективни и могат да редуцират кариесите до 70%. Най-подходящият период за поставянето на силанти е до две години след пробива на постоянните зъби.

Това е обикновен и безболезнен метод. Отнема само няколко минути на зъб, уверява Д-р Димчев и допълва, че силантите могат да се носят и 10 години, като системно се проверяват от стоматолог, и ако е необходимо се коригира материала.

Силантите не изискват промяна на хранителния режим, но понеже се поставят много често при деца, се препоръчва намаляване на количеството на сладките, лепкави храни ( като дъвчащи, желирани бонбони ). В клиника „Димчеви Дентал“ записването на децата за силанизация ще става чрез предваритело обаждане на тел: 09887209874  или на място в клиниката на ул.“Пере Тошев“ №2 в Сандански.
Theme Tweaker by Unreal