Естествена и красива усмивка с прес-керамика от „Димчеви Дентал“

Днес ще ви представим някои от модерните методи за изработка на коронки и мостове, които прилагаме в „Димчеви Дентал“, заради отличната биопоносимост, хармонична тъканна интеграция и най-вече заради чудесните естетични резултати. Това е един вид “керамика без метал” или така начерената прес-керамика. Тази съвременна керамика се формира чрез пресоване на бъдещия зъб в специална пещ. Дебелината на материала може да достигне до 0.3мм, което често се използва за изработка на порцеланови фасети.

Тъй като материала се предлага в различни плътности, възможна е изработката на зъби, които изглеждат почти “като живи”. Ние като специалисти и от дългогодишната практика препоръчваме изработката на корони и мостове от прес-керамика, защото по този начин зъбите са “по-красиви от истинските”. Някои от нашите пациенти споделят, че зъбите им изглеждат „по-живи“ когато се усмихват! Прес-керамиката е изключително подходяща за изработка на коронки и фасети на предни зъби, инлей и онлеи и тричленни мостове на задни зъби и др. Недостатък на прес-керамичната технология е, че неможе да се използва при големи мостови конструкции.

Д-р Ивайло Димчев споделя, че друг вид безметална керамика е т.нар „Циркониева керамика“ на базата на циркониев оксид. Отличителна нейна черта е изключителната здравина. Поради тази причина, циркониевата керамика се използва изключително за изработката на мостове, инлеи, онлеи и др. Основата на бъдещият мост е именно циркониева керамика, получена чрез компютърно фрезоване(“изрязване”) на керамични блокчета.

Съвременната керамична технология позволява изработката на качествени протезни конструкции, които изобщо не съдържат метал и притежават високи естетични характеристики. Това със сигурност решава много от проблемите на “класическата” метало-керамична технология – “плоски зъби”, които са без дълбочина на цвета, притежават сивкав метален кант  и така нареченията “тъмен венец”.

„Димчеви Дентал“ препоръчваме прес-керамиката защото има отлична полируемост, безпогрешна точност, отлична якост на огъване и натиск, изключителна устойчивост на износване, натрупва се по-малко плака, превъзходна цветова стабилност и е напълно биосъвместима. За да видите какво представяват моставе или корони изработени от традиционна керамика и такива направени с прес -керамика заповядайте на консултация в „Димчеви Дентал“. Ние ще изготвим план за работа, така че в най-кратък срок да получите вашата мечтана усмивка!  
Theme Tweaker by Unreal